Sirkülasyon Pompalar / Frekans Kontrollü / Sirkülasyon Pompası

Inv akıllı, Sirkülasyon Pompası, yaklaşık 3 yıldır devam eden arge çalışmalarını tamamlayarak ınv akıllı sirkülasyon pompaları, sirkülasyon pompa parçaları, seri imalatına başlamış bulunmaktayız, birçok opsiyona sahip, frekans kontrollü,  sirkülasyon pompası santrifüj pompası grubana dahildir.

İmalatımızda seri üretimize geçtiğimiz, yeni nesil sirkülasyon pompası, ihtiyaca uygun güç üreten bağlantı tipi 40 mm, 50 mm ve 65 mm çıkış inç çaplarına uygun birçok akıllı sistem opsiyonlu EEI 0.23 normuna uygun imalatını yaptığımız sırkülasyon pompalar TSE belgeli olup, sirkülasyon pompası parçası, sirkülasyon pompaları yedek parçası  olarakta Türkiye’nin her yerinden kolayca temin edilebilen pompa parçaları oldukça ekonomik olarak yetkili servislerimizde stokta mevcuttur ve montaj şemasını inceliyebilirsiniz. Sumak pompa olarak seri üretimine başladığımız sirkülasyon pompalar kullanım alanı, sirkülasyon pompası seçimi, için firmamızdan ve bayilerimizin teknik biriminden destek alınmasını öneririz. 
81 İlimizde bulunan yetkili servislerimizden sirkülasyon pompası parçaları, frekans kontrollü sirkülasyon pompası imalatı ve yedek parçaları, orjinal olarak temin edilebilir.

Devamını Oku

SSP-40/15 INV

SSP-50/15 INV

SSP-65/12 INV

Sirkülasyon Pompaları  / Frekans Kontrollü  Sirkülasyon Pompası

Sirkülasyon pompası nedir sorusuna cevap verecek olursak kapalı bir sistemde dolaşan suyun ilerlemesini sağlayan cihazlara verilen isimdir. Sirkülasyon pompaları kapalı devre çalışan ısıtma ve soğutma sistemlerinde sıvının sirkülasyonu için gereklidir. Kombi, boyler, kazan ve benzeri gibi cihazlarda sıvının sirkülasyonunu yaparlar. Sirkülasyon pompaları, motor yapılarına göre iki farklı çeşitte ele alınır. Bunlar ıslak rotorlu pompalar ve kuru rotorlu pompalardır.

Merkezi sıcak su ısıtma sistemlerinde, ıslak rotorlu sirkülasyon pompaları kullanılır.

Sirkülasyon pompası çalışma prensibi Islak rotorlu pompalarda, basınçlandırılan sıvı, rotor gömleği içerisinden dolaşmasına ve rotor milinin yer aldığı karbon yatakları ıslatmasına izin verilir. Bu sayede motorun yatak ve sargı grubundaki ısınma sorunu çözülür. Islak rotorlu pompalarda havalandırma fanı yoktur.Sirkülasyon Pompası Montaj Şeması Bu sebeple daha sessiz çalışırlar. Islak rotorlu pompalar birçok avantajına karşın kuru rotorlu pompalara göre daha düşük verimde çalışırlar.

Kuru rotorlu sirkülasyon pompaları ise hava ile soğutma yapabilen cihazlardır. Islak rotorlu pompaların gücünün yetmediği alanlarda kuru rotorlu seçenekler kullanılır. Soğutma grupları ve klima santralleri gibi alanlarda kuru rotorlu sirkülasyon pompaları kullanılmaktadır.

Günümüzde sirkülasyon pompası üretimi frekans kontrollü sürücülerle çalıştırılmakta olup verim sınıfı EEI<= 0.23 sınıfını sağlamak zorundadır. Bu yüksek verim sayesinde pompalar daha az enerji ile yüksek performanslı çalışabilmektedirler. 

Günümüz dünyasında pompalar hayatımızın birçok yerinde karşımıza çıkan teknolojik yapılardır. Devirdaim Pompaların çalışması muhtelif enerji kaynaklarına ihtiyaç duyar, ancak en çokta elektrik enerjisi ile çalıştırılırlar. Elektriğin üretilmesi de çok pahalı bir proses olduğundan dolayı bu faydalı materyalin en verimli şekilde kullanılması için pompa sektöründe kendi içinde her dönem ekonomik tedbirler alma yoluna gitmiştir.

Bu yöntemler sırası ile aşağıdaki gibi gelişmiştir;

  1. Pompaların iyi bir hesap ile en optimum şekilde çalışabilmesi için doğru seçim yapılması gerekmiştir.
  2. Sirkülasyon kalorifer  Pompaların optimum çalışma noktalarını yakalayabilmek adına muhtelif devirli motorlarla teçhiz edilmişlerdir.
  3. Kalorifer  Pompaların sistemin şartlarına uyup devir ayarı yapabilmesi için asenkron motorlar frekans kontrollü sürücülerle çalıştırılmıştır.
  4. Pompalar son olarak yüksek verim elde edilebilmesi için senkron manyetik motorlar ile teçhiz edilmişlerdir. Gelinen en son nokta burasıdır.

Frekans Kontrollü  Sirkülasyon Pompası ısıtma, soğutma sistemlerinde ve buna benzer kapalı devre sistemlerde istenen şartlara uyarak çalışan senkron manyetik motorlu pompalardır. Bu pompaların elektrik motorları senkron motor olduğundan yük altında devir düşümü olmaz. Bundan dolayı senkron motorlar her zaman daha verimli motorlardır. Aynı şartlarda çalışan senkron ve asenkron motorlu pompa değerlerinin güç, basınç, debi değerleri mukayeseli olarak aşağıda verilmiştir.

                                     Asenkron Motorlu Pompa                             Senkron Motorlu Pompa

 Çektiği Güç W :                       1308 Watt                                                     1166.3 Watt

 Basınç Hm       :                       3.17 mSS                                                        3.37 Mss

 Debi Q (m3/h) :                       4.64 m3/h                                                     5.47 m3/h

Isıtma sistemlerinde akışkanı devir daim ettiren kalorifer pompası, yılın en soğuk günlerindeki kapasite ihtiyacını karşılayacak şekilde seçilirler. Ancak yılın en soğuk günleri ısıtma periyodunun sadece %2‘si civarındadır. Diğer kalan %98’lik sürede daha küçük kapasitedeki bir sirkülasyon pompası ihtiyacı karşılayabileceği halde, pompa tam kapasite çalışarak gereğinden fazla elektrik enerjisi tüketecektir. Sirkilasyon pompaları, santrifuj pompalar grubundandır.

Sirkülasyon pompası kurulumu Çok katlı binalar, alışveriş merkezleri, hastane ve oteller gibi yapıların iç mekanlarında farklı ısınma ihtiyaçları doğar. Binaların kuzey ve güney  cepheleri, güneş ışığının geliş yönüne göre doğu ve batı cepheleri, alt katlar ve üst katlar gibi etkenler nedeniyle iç mekanların ısınma ihtiyacı gün boyu değişkenlik gösterir. Örneğin güneş ışığının geldiği cephede ısınma ihtiyacı yokken diğer tarafta olabilir. Isınma ihtiyacı olmayan cephedeki radyatör avanaları kısılırken diğer cephedeki vanalar açık kalacaktır. Sabit devirli bir sirkülasyon pompası ihtiyaç değişikliklerinde yine tam kapasite çalışmak zorunda kalacaktır. Ancak değişken devirli pompalar kendi devirlerini azaltıp artırarak ihtiyaç duyulan noktada çalışacak ve buna göre elektrik enerjisi tüketecektir. Pompalar, üzerlerine veya kontrol panolarına entegre edilen frekans konvertörü ile devirlerini ihtiyaca göre değiştirebilmektedirler. Frekans konvertörü, 50 Hz olan şebeke elektriğinin frekansını azaltıp artırması ile pompanın devrinin ve çektiği akımın değişmesine neden olur. Bu şekilde enerji tasarrufu sağlanır.

Pompa / Sirkülasyon Pompası / Bina Kalorifer Pompası / Kalorifer Sıcak Su Pompası / Akıllı Sirkülasyon Pompası / Verimli Sirkülasyon Pompası / Sirkülasyon Pompası Üreticileri / Üreticisi / İmalatçısı / İmalatçıları / Smart Sirkülasyon Pompası / Kalorifer Sirkülasyon Pompası / Sirkülasyon Pompa Parçaları / Sirkülasyon Pompa / Parçası / Yedek Parçaları / Çalışma Prensibi / Kazan Sirkülasyon Pompası /  Kombi Sirkülasyon Pompası /  Sıcak Su Sirkülasyon Pompası

Devamını Oku

Ürün Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İçin